Oppilaiden palaute

Charlotta

Oppilas

“On ollut hauska tulla tunneille ja lähtiessä on ollut aina parempi mieli. Tunnit ovat sopivan pitkiä, ja olen tykännyt soittaa niitä kappaleita joita olemme harjoitelleet yhdessä. Olen saanut vapaan säestyksen kannalta paljon erilaisia ideoita soittooni. Käännökset saan haettua helpommin ja osaan soittaa vaikeampiakin sointuja.

Opettaja on osannut kannustaa ja on tullut sellainen olo että haluaa harjoitella enemmän. Hän on tarpeeksi rento ja osaa selittää asiat hyvin. Olen soittanut monilla opettajilla ja olen tykännyt Pianotunnit Tampereen opetustavasta eniten.

Miika

Oppilas

“Mielestäni pianotunneilla käyminen on hauskaa. Aina kun tapaan Matin, hän opettaa minulle jotain uutta.

Matin opetustekniikat ovat erinomaisia, ja odotan tunneille menoa innolla. Olin kamppaillut erään kappaleen kanssa monia vuosia, ja Matti sai minut huomaamaan ja ratkomaan ongelman ensimmäisen tunnin aikana. Opin jo ensimmäisen tunnin aikana asioita, jotka auttoivat minua paljon eteenpäin soitossa. Olen aina halunnut osata soittaa kappaleita suoraan nuoteista, ja olen edistynyt tässä mielestäni hyvin. 

Olen käynyt myös Pianotunnit Tampereen järjestämissä tapahtumissa tapaamassa muita oppilaita, ja ilmapiiri on aina ollut rento ja positiivinen.“

Suvi Repo

Oppilas

“Olen käynyt noin vuoden pianotunneilla, ja olen tykännyt tavanomaista pidemmistä tunneista. Aloitin ihan alusta ja olen edistynyt paljon ensimmäisestä tunnista lähtien. Osaan soittaa jo molemmilla käsillä sujuvasti, vaikka f-avaimen lukeminen onkin haastavaa ja vähän hidasta. Tämä onkin alue, jossa haluaisin kehittyä jatkossa. Pianotunnit ovat olleet opettavaisia ja mukavan rentoja, ja suosittelen ehdottomasti Pianotunnit Tampereen opetusta myös muille aloittelijoille.“

Kasimir Harju

Oppilas

“Pianotunnit Tampereen opetus on ollut laadukasta, juuri sitä mitä toivoinkin. Tämä on ollut itselleni hyvä tilaisuus oppia, koska lähdin liikkeelle ihan alusta.

Edistymiseni on ollut nopeampaa kuin mitä odotin, ja kehitykseni myötä olen motivoitunut soittamaan lisää. Olen kehittynyt etenkin rytmissä, jonka ymmärtäminen oli minulle aluksi vaikeaa. Ymmärrän paremmin mitä soitamisessa kehittyminen vaatii, ja olen oppinut harjoittelemaan säännöllisesti. Ennen kuin aloitin, en pystynyt kuvitella osaavani soittaa kokonaisia kappaleita. Käytyäni tunneilla vähän aikaa, pääsin yli alkukankeudestani, ja huomasin eteneväni yllättävän nopeasti.

Tunneilla on yleisesti ottaen ollut tarpeeksi rento meininki. Olen ollut tyytyväinen Pianotunnit Tampereen opetukseen ja voin suositella kavereille! “

Tarja Korkeakoski

Oppilas

“Olen 55-vuotias ja piano on jäänyt koristehuonekaluksi lasten muutettua kotoa. Sain ajatuksen, että mitä, jos itsekin aloittaisin…
Aloitin Pianotunnit Tampere – lehti-ilmoituksen ansiosta, kun oli mahdollisuus käydä tutustumassa soiton opetukseen. Opettaja on ystävällinen ja osaa antaa palautetta rakentavasti ja positiivisesti. Olen saanut uuden oppimisen kautta onnistumisen tunnetta ja ollut todella tyytyväinen oman osaamistasoni kehittymiseen.”

Tiina Koskimaa

Oppilas

“Olen ollut tyytyväinen Pianotunnit Tampereen opetukseen ja kehitykseeni varsinkin siihen nähden, että aikani on rajallista. Olen saanut motivointia harjoitteluun, ja olen kehittynyt eniten nuotinluvussa ja sormituksissa. Olen ennen opiskellut omatoimisesti, enkä ole kiinnittänyt juurikaan huomiota kyseisiin asioihin.

Olen myös ollut tyytyväinen opettajan kärsivällisyyteen. Hän on ollut tarkka monessa asiassa, mikä sopii minulle, koska en ole itse kovin tarkka luonteeltani. Monta kertaa tuntui siltä, että halusin luovuttaa nuottien kanssa, mutta opettaja kannusti minua jatkamaan.”

Sini Merkkiniemi-Nurminen

Oppilas

“Mielestäni Pianotunnit Tampereen piano-opetus on ollut erittäin hyvää. Pidän järjestelmällisestä opetustavasta; opetus on selkeää, yksi asia otetaan haltuun kerrallaan, sitten siirrytään seuraavaan ja lopulta yhdistetään. Erityisesti aloittelijana se on tuntunut hyvältä.

Pidän myös siitä, että asiat pyritään oppimaan kunnolla, eikä esim. harjoiteltavia kappaleita  ole liian montaa yhtä aikaa. Pyritään siihen, että aloitetaan pala kerrallaan ja tehdään loppuun asti, sen sijaan että työstettäisiin monta kappaletta puolivalmiiksi.

Olen ihan tyytyväinen edistymiseeni Pianotunnit Tampereen opetuksessa, en usko että parempaa opettajaa olisin voinut löytää. Aion tulevaisuudessa jatkaa myös tunteja Pianotunnit Tampereen opetuksessa, kun muutan takaisin samalle paikkakunnalle.

Pianotunneilla käymisen aikana olen kehittynyt ehkä eniten opiskelun suunnittelussa, mm. osaan miettiä, kuinka lähestyä uutta kappaletta. Haluaisin eniten kehittyä säestäjänä (olen pääaineisesti laulaja), mutta haluan myös oppia vähän soittamaan muutenkin.”

 

Hanna Uusitalo

Oppilas

“Olen ollut erittäin tyytyväinen Pianotunnit Tampereen piano-opetukseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun olen käynyt pianotunneilla, ja opetus on ollut mielestäni todella osaavaa. On ollut mukava käydä tunneilla, ja tuntuu että olen oppinut paljon. Ilmapiiri ja fiilis on ollut mukavan rento, eikä ole ainakaan ahdistanut tulla tunnille.

Olen osittain tyytyväinen omaan edistymiseeni pianotunneilla käydessäni. Olen usein kriittinen itselleni, koska tiedän että aina on parannettavaa. Kesällä on ollut paljon kiireitä, mikä on vähän syönyt omaa harjoitteluaikaani. Edistyminen olisi voinut olla ehkä vielä nopeampaa, jos olisin harjoitellut enemmän.

Mielestäni motoriikkani on kehittynyt pianotunneilla käydessäni. Ennen soitin ainoastaan oikealla kädellä, mutta pianotuntejen ansiosta olen oppinut soittamaan molemmilla käsillä samaan aikaan. Tekemistä on kuitenkin vielä rytmissä pysymisessä ja pianon koskettimiston hahmottamisessa.

Olen todella tyytyväinen että päätin tulla Pianotunnit Tampereen opetukseen, ja mielestäni olen saanut irti juuri sen mitä toivoin. Lapsena kävin kitara- ja huilutunneilla, jotka tuntuivat silloin vähän väkisin vääntämiseltä, mutta täällä olen saanut opetella juuri sitä mitä toivoinkin, eli sointuja ja vapaata säestystä.“

Silja Ruonaniemi

Oppilas

“Oli onnekas sattuma, että löysin Pianotunnit Tampereen, sillä Tampereen mahdollisuudet olivat minulle täysin vieraat tänne muuttaessani. Opettaja jaksaa käydä läpi minulle hankalia kappaleen tai harjoitteen kohtia kanssani kärsivällisesti. Hän vaatii minulta enemmän kuin itse vaadin itseltäni, mutta ei koskaan mitään mahdotonta. Olen ylittänyt monta kertaa itseni, vaikka aluksi olen saattanut ajatella, etten ikinä opi jotain asiaa. Hän osaa aina kiinnittää huomiota asioihin, joita en ole tullut ajatelleeksikaan ja näin antaa joka tunnilla jotain uutta ajateltavaa, kokeiltavaa ja opittavaa. Tunnilta lähtee kotiin hyvällä mielellä, kun on saanut taas uusia eväitä pianonsoiton opetteluun ja Pianotunnit Tampereen tunneilla niitä saa aina!

 

Yksin opetellessa en olisi ymmärtänyt ajatella samoja asioita tai käyttää samoja harjoituksia, ja opettelu olisi ollut paljon hitaampaa. Tuntien ansiosta olen edennyt nopeammin kuin osasin kuvitella ja uskaltanut alkaa lukea nuotteja.”

Jani Vienonen

Oppilaan isä

“7v poikamme osasi ennen ensimmäistä tuntiaan soittaa tuiki tuiki tähtösen etusormitekniikalla. Mutta opettajan osaavan ja lapsen huomioonottavan neuvonnan avulla poikamme oppi alustavan soittoasennon sormille, painamaan koskettimia viidellä sormella sekä alustavan asteikon ylös ja alas. Tunnin jälkeen poikamme kehui opettajaa mukavaksi ja osaavaksi.”

Tuula Ahola

Oppilas

”Olen oikein tyytyväinen opetukseen ja tulen mielelläni tunneille. Olen innostunut soittamisesta, vaikka sorminäppäryyteni ei ole kummoinen, mutta uskon, että vanhakin oppii.  Matti opettaa kykyjen mukaan ja tavoitteet asetetaan yhdessä.

Olen 59v ja käynyt 20 v sitten vähän soittotunneilla muutaman kuukauden, joten kaikki on uutta. Olemme alkaneet ihan alkeista ja olen jo nyt oppinut enemmän kuin ennen. Vaikeuksista huolimatta uskon, että juuri sormituksessa on tapahtunut edistystä ainakin omasta mielestäni.

Kannustan kaikkia opettelemaan jonkin uuden taidon iästä riippumatta, se tuo iloa ja mielihyvää, kun huomaa että oppii. Matti on positiivinen, taitava ja hyvä opettaja ja ennen kaikkea kannustava, joten suosittelen häntä niin lapsille kuin varttuneemmille.”