Siirry suoraan sisältöön

Harkinnassa lasten piano

Lasten piano voi ilahduttaa koko perhettä tai särkeä kaikkien korvat.

Kosketinsoitin on mainio valinta lapsen ensimmäiseksi soittimeksi. Soiton opettelussa edistyminen on alusta asti nopeaa ja siten motivoivaa. Lasten piano kannattaa valita huolella. Tarjonta on laajaa ja sopivan yksilön etsiminen voi tuntua haastavalta. Ensin pitää päättää, hankitaanko lapselle pianoksi oikea täyskokoinen soitin, elektroninen kosketinsoitin vai aivan pienille lapsille tarkoitettu piano, joka on paitsi soitin, mutta myös lelu.

Turvallinen ja laadukas on paras lasten piano

Kaikilla pianomalleilla on mahdollista oppia soiton alkeet, kuten nuotit ja yksinkertaisten melodioiden soittaminen. Lasten pianoissa on ensisijaisen tärkeää valita malli, joka kestää hieman kovempaakin kohtelua. Tarjolla on usein myös erilaisia rytmi-, säestys- ja melodia -lisätoimintoja, jotka kasvattavat kiinnostusta ja sen myötä myös osaamista. Mikäli valitaan täyskokoinen piano, kannattaa huomiota kiinnittää erityisesti pianotuolin säätömahdollisuuksiin, jotta lapsi ylettyy soittamaan ergonomiselta korkeudelta.

Paraskaan piano ei edistä oppimista, mikäli pätevä opettaja puuttuu. Oman kotikuntasi opettajat löydät netistä hakemalla paikkakunnan mukaan, esimerkiksi ”pianotunnit Tampere”. Oikea opettaja on sopiva yhdistelmä vaativuutta, leikkisyyttä ja lapsen persoonan ymmärtämistä. Hänen seurassaan lapsen on helppo innostua ja edistyä. Ennen opettajan valintaa kannattaa vertailla hintoja ja myös kuunnella lapsen mielipidettä, vaikka aikuinen tekeekin ratkaisevan päätöksen.

Musiikki tekee hyvää

Tutkimusten mukaan musiikin kuunteleminen ja sen soittaminen edistävät lapsen kehitystä vaikuttamalla jopa älykkyysosamäärään ja matemaattisiin kykyihin. Lapsi oppii musiikin kautta tärkeitä esimerkiksi kuuntelun, motoriikan, vuorovaikutuksen ja äänen käyttämisen taitoja. Sanotaan myös, että soittava tai laulava lapsi ei koskaan voi olla täydellisen surullinen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen