Siirry suoraan sisältöön

Hyvä kosketinsoitin aloittelijalle

Kosketinsoitin aloittelijalle pitää olla käytännöllinen.

Pianonsoiton opettelu kiinnostaa lapsia, nuoria sekä aikuisia. Harjoittelu kuitenkin vaatii säännöllistä soittamista ja siksi aloittelijat tarvitsevatkin usein pianon myös kotiin. Niiden hinnat voivat kuitenkin olla kohtuullisen suuri menoerä, jolloin parempi vaihtoehto voi aluksi olla edullinen kosketinsoitin. Edullisempi kosketinsoitin aloittelijalle on hyvä vaihtoehto, sillä kalliimman pianon voi aina halutessaan hankkia myöhemmin. Onkin järkevää aloittaa edullisesta soittimesta, sillä jotkut aloittelijoista lopettavat harrastuksensa jo lyhyen ajan kuluttua. Tällöin erittäin kalliin pianon hankkiminen on turha investointi.

Elektroninen piano kosketinsoitin aloittelijalle

Elektroninen piano aloittelijalle on toisinaan akustista pianoa parempi vaihtoehto. Tällaisia soittimia saa mallin ja kaupan mukaan halvimmillaan muutamalla sadalla eurolla. Niissä on koskettimien lisäksi yleensä monia muitakin toimintoja, joka voivat tuoda hiukan lisää mielekkyyttä soittamiseen. Varsinaisen harjoittelun lisäksi voi kokeilla muitakin toimintoja, mutta tärkeintä on kuitenkin harjoitella sitä, mitä soittotunneilla opetetaan soittotaidon edistymiseksi.

Pianotunnit Tampere järjestää pianotunteja, joiden kotiläksyjen opettelu onnistuu loistavasti elektronisella pianolla. Et siis tarvitse oikeaa pianoa oppiaksesi soittamaan. Varsinkin siinä tilanteessa, että haluaa soitella vain omaksi ilokseen, ei tarvitse kallista pianoa. Se on tietenkin myönnettävä, että akustisen piano antaa paljon enemmän mahdollisuuksia tuoda esiin taiteellisuutta. Tosin elektroniset pianot ovat kehittyneet vuosien mittaan niin hyvin, että niissä on jo aivan erilainen kosketintuntuma kuin vuosia sitten.

Elektroninen soitin on sopiva ratkaisu kerrostaloon

Elektronisissa pianovaihtoehdoissa on usein myös kuulokeliitäntä, jolloin harjoitellessaan ei häiritse muita talossa asuvia. Kannattaakin tarkastaa, onko soittimessa tällainen liitäntä etenkin, jos asut kerrostalossa tai sinulla on seinänaapureita. Pienimmille soittajille on myös tarjolla lapsille tarkoitettuja pianoja, jotka ovat sekä soittimia että leluja. Voikin pitää mielessä, että kaikilla piano- tai kosketinsoitinmalleilla on mahdollista oppia pianonsoiton perustaidot.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen