Siirry suoraan sisältöön

Paras sähköpiano aloittelijalle

Sähköpiano on aloittelijalle hyvä vaihtoehto.

Sähköpianolla on monta nimeä. Sitä kutsutaan myös digitaali- tai digipianoksi, joten se on käytännössä tavallisesta pianosta muokattu digitaalinen versio, joten se ei soi akustisesti kielien kanssa eikä sillä oli kaikukoppaa. Siinä ääni muodostetaan modulissa, joka on digitaalinen. Modulia ohjataan koskettimilla, jolloin ääni saadaan muodostettua. Moderni digipiano voi olla paras sähköpiano aloittelijalle ja niillä voi opetella soittamista aivan samalla tavoin kuin akustisella pianolla. Mitä hyviä puolia siinä on?

Millainen on paras sähköpiano aloittelijalle ja miksi

Sähköpianossa on monia hyviä puolia. Eikä tarvitse edes olla aloittelija, kun hyödyt tulevat esiin. Jos mennään reilusti vuosia taaksepäin, sähköpiano aloittelijalle saattoi olla painajainen, koska niiden ääni kuulosti silloin keinotekoiselta ja koskettimetkin saattoivat säristä. Onneksi se aika on ohi ja nykyään tekniikka on jo niin kehittynyttä, että digipiano sopii aloittelijalle erinomaisen hyvin. Mitä hyötyjä siitä on ja miksi pitäisi valita juuri sähköpiano?

Kaksi asiaa ovat ylitse muiden ja ne ovat ensinnäkin se, että digipiano on suhteellisen kevyt. Jos joudut muuttamaan, sen siirtäminen paikasta toiseen on todella helppoa. Ja toisaalta, jos asut kerrostalossa ja naapurisi ei pidä harjoittelusta, voit laittaa äänet suhteellisen pienelle tai soittaa jopa kuulokkeilla. Vielä yksi hyöty on se, että tätä pianoa ei tarvitse virittää eikä siihen tuhlata rahaa.

Sähköpiano aloittelijalle, suurimmat edut

Ottamatta kantaa siihen, mikä on paras sähköpiano aloittelijalle, voimme tutustua ylimalkaan sen etuihin. Kotiin on mahdollista hankkia hyvinkin kompakti soitin, se on ehkä vähän kevyempi, mutta se säästää tilaa. Keikkapiano on tietenkin vielä pienempi, mutta niissä on usein se huono puoli, että niiden käyttämisessä tarvitsee vahvistinta. Niissä ei siis ole sisäänrakennettua kaiutinta. Osa sähköpianoista on ikään kuin musiikillinen huonekalu, joten jos sinulla on tilaa enemmän, se on hyvä ratkaisu.

Soundi, joka tänä päivänä sähköpianosta tulee, on kehittynyt niin hyvin, että joudut todella tarkkaan kuuntelemaan sen eroa verrattuna akustiseen pianoon. Toisaalta paras sähköpiano aloittelijalle on sellainen, johon saa kuulokkeet ja saat rauhassa opetella soittamaan sekä todeta useampaankin kertaan ’eiku’ ja jatkaa harjoittelemista kenenkään häiriintymättä. Digipianojen suorastaan hienostunut kosketinmekaniikka ja hienot soundit saavat sinut nauttimaan soittamisesta.

Pianonsoiton opettelu

Kun sinulla on intohimoa ja piano on kotona odottamassa, tarvitset opettajan, joka vie sinut syvälle koskettimien saloihin. Voit hankkia opettajan, joka on kanssasi livenä ja saat hyvää vuorovaikutusta siten, että hän myös vastaa sinun kysymyksiisi sitä mukaa kuin niitä herää. Se on kuin Vapaakenttä, jossa kortit soljuvat näppärästi paikoilleen, niin sinäkin voit olla opettajasi kanssa samalla aaltopituudella ja luotte keskenänne hyvän tiimin, jolloin kumpikin pystyy nauttimaan oppimistuloksestasi.

Säännöllinen harjoittelu tuo parhaan tuloksen, joten siksi myös säännölliset tapaamiset eli soittotunnit tuovat harjoitteluun tietynlaista tehokkuutta. Toinen vaihtoehto on opetella soittamaan jonkin sovelluksen avulla. Kun musiikin opetusta sovelluksen kautta tai netistä harkitsee, on muistettava se, että siitä puuttuvat henkilökohtainen vuorovaikutus. Hyviä puolia ovat tietenkin ne, että voit harjoitella milloin ja missä vain sekä ne ovat halvempia.

Paras sähköpiano aloittelijalle ja muut vinkit

Kun aloittaa on tärkeää, että on edes alkeellinen tietämys nuoteista. Silloin ymmärtää paremmin helpoimmatkin pianonuotit aloittelijalle. Nuottien ymmärtäminen auttaa melodian ja harmonian ymmärtämisessä. Toinen tärkeä asia on se, että opit hyvin sormijärjestyksen, joten sitä ainakin kannattaa harjoitella enemmän kuin vähän. Tärkein on, että oikea käsi oppii toimimaan ensin ja vasen tulee mukaan, kun koet sen luonnolliseksi.

Oikea käsi soittaa siis melodiaa ja säestys hoidetaan vasemmalla, joten tärkeimmät perussoinnut oppii nopeasti ja sen jälkeen tuleekin himo opetella lisää. Ne voit harjoitella tyypillisesti siten, että ensin on sointu perusmuodossa ja sen jälkeen siitä on kaksi muunnosta. Molemmat kädet soittavat siis eri asioita samaan aikaan.

Kun on hankittu paras sähköpiano aloittelijalle ja päätetty se, onko sinulla opettaja livenä vai soitatko jonkin apin tai verkkokurssin avulla, sinun on tehtävä itsellesi tavoitteita. Niistä on hyvä tehdä aluksi hyvin yksinkertaisia ja sellaisia, joihin on suhteellisen helppo päästä. Se tuo sinulle motivaatiota ja onnistumisen tunnetta, mikä on tärkeää lajissa, jossa on opittavaa, vaikka jo osaisi kaiken.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen