Siirry suoraan sisältöön

Piano soinnut aloittelijalle kannattaa valita huolella

piano soinnut aloittelijoille

Piano soinnut aloittelijalle on hyvä miettiä tarkasti, sillä liian vaikeiden sointujen ottaminen mukaan heti alussa saattaa vaikuttaa motivaatioon. Tämän takia on syytä valita vain sellaisia sointuja, jotka on helppo soittaa ja muistaa. Sointujen soittamista voi myös helpottaa siten, että poistaa tiettyjä nuotteja soinnusta. Esimerkiksi duuri- tai mollisoinnusta voi poistaa kvintin, jolloin se on mahdollista soittaa kahdella sormella.

Piano soinnut aloittelijalle C-duurista tai A-mollista

Helpoin tapa aloittaa pianon soittaminen on soittaa ainoastaan C-duurista tai A-mollista. Tällöin soittaminen on huomattavasti helpompaa, koska näissä sävellajeissa käytetään ainoastaan valkoisia koskettimia. Oppilaan tarvitsee vain muistaa se, missä sijaitsee C- tai A-sävel, jotka toimivat eräänlaisena tukikohtana soittamiselle. Tämän jälkeen voi aloittaa sointujen harjoittelemisen, mikä on kaiken soittamisen perusta.

Säestäminen pianolla perustuu juuri sointujen käyttämiseen, joten ilman sointujen osaamista se on mahdotonta. Lisäksi sävellajista tulee tietää keskeiset soinnut, jotta soinnuttaminen kuulostaa hyvältä. Lisäksi suurin osa kappaleista perustuu samoille sointukierroille, jolloin jo kolmen soinnun avulla voi säestää satoja eri kappaleita. Vaikka sointuja on useita kymmeniä erilaisia, niitä kaikkia ei läheskään tarvitse osata, jotta voi säestää esimerkiksi itseään.

Muista ottaa perusteet kunnolla haltuun

Pianon soittamisen harjoittelussa on tärkeää ottaa perusteet kunnolla haltuun. Vaikka alkuun kehitys saattaa olla hidasta, se nopeutuu heti sen jälkeen, kun ymmärtää säestämisen perusteet. Jo muutaman soinnun opettelemisen jälkeen voi alkaa soittamaan vapaammin, mikä on huomattavasti mukavampaa kuin valmiiden kappaleiden ulkoa opetteleminen.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen