Siirry suoraan sisältöön

Tampereen musiikkiopisto

Piano on monipuolinen musiikki-instrumentti

Tampereen musiikkiopisto tarjoaa musiikin opintoja eri ikäisille ja tasoisille oppilaille. Laajasta opetusvalikoimasta löytyvät kurssit vasta-alkajille, kuten myös pitkälle musiikkiopinnoissa edenneille. Musiikin opiskelussa tärkeää on perusteiden hallinta. Musiikin opinnot alkavat yleensä perusopinnoilla, joiden tavoitteena on antaa valmiuksia itsenäiseen musiikin harrastamiseen ja musiikin ammattimaiseen syventävään opiskeluun. Nykyään musiikin opetusmenetelmänä on yhteisöllinen tekeminen yhdistettynä yksilön erityispiirteet huomioivaan pedagogiikkaan. Innovatiiviset ja modernit opetusmenetelmät yhdistettynä opettajien rakkauteen musiikkia kohtaan mahdollistavat innostavan ja kannustavan opiskeluilmapiirin.

Tampereen musiikkiopisto – perusteista syventäviin opintoihin

Musiikin perusopinnoissa keskitytään opettelemaan soitettavan instrumentin perusteet, koska perusteistahan kaikki oppi lähtee. Opetuksen tavoitteena on, että oppilas etenee vähitellen oman osaamisensa tahtiin sooloesityksiin ja yhteisesityksiin. Omaan instrumenttiin liittyvien opintojen rinnalla osallistutaan aivan alkumetreistä alkaen laajempiin musiikin hahmottamiseen liittyvien opetusaineiden opiskeluun, sulavassa rytmissä oman instrumenttiopiskelun kanssa. Opinnoista vastaavat musiikin ammattiopettajat.

Piano on hyvin suosittu instrumentti ja sen hallinta antaakin hyvät perusteet musiikin oppimiselle. Piano on myös haastava instrumentti, jonka opinnoissa edetään oppilaan omaan tahtiin hänen lahjakkuutensa ja taitonsa huomioiden. Varaa laadukkaat pianotunnit Tampere -alueella. Ei hätää, vaikka piano ei olisi sinulla lainkaan tuttu. Opetus alkaa aivan perusteista ja etenevät rauhallisesti samaan tahtiin kun edistyt opinnoissa.

Musiikin opiskelu on luovaa ja hauskaa

Musiikki on aina liikuttanut ihmisiä. Musiikin opiskelussa yhdistyy luovuus ja hauskuus. Onhan musiikki taiteenmuodoista ehkä suosituin. Voit aloittaa musiikin opinnot myös vanhempana. Monet löytävätkin musiikin ilot vasta aikuisiällä, ja silti koko maailma on avoinna. Musiikinopiskelussa on vain taivas rajana. Kaikista tärkeintä opinnoissa on rakkaus tai kokeilunhalu musiikkia kohtaan ja halu oppia.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen