Siirry suoraan sisältöön

Digitaalipiano vai sähköpiano käyttöön

Digitaalipiano vai sähköpiano, molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja.

Digitaalipianosta ja sähköpianosta puhutaan usein samana asiana. Se on kuitenkin virheellinen käsitys, sillä kyseessä on kaksi eri soitinta. Digitaalipiano yrittää jäljitellä perinteistä pianoa äänellään, soittotuntumallaan ja usein ulkonäöllään. Sen soittomekanismi perustuu yleensä samanlaiseen vasaramekanismiin kuin klassisessakin pianossa. Sen sijaan sähköpiano on kosketinsoitin, joka toimii sähköllä eikä sillä ole perinteistä kaikukoppaa. Kun mietitään, onko digitaalipiano vai sähköpiano parempi hankinta, on pohdittava ensisijaisesti soittimen käyttötarkoitusta. Hinnat ovat halvemmat kuin akustisen pianon, mutta hintahaitari on laaja.

Harjoitteluun digitaalipiano vai sähköpiano?

Modernilla sähköpianolla voi opetella samalla tavalla soittamista kuin akustisella pianolla. Lisäksi sen ehdottomasti hyviä puolia on soittimen keveys. Samat ominaisuudet pätevät myös digitaalipianoon. Molemmat mahtuvat hyvin käytännöllisinä myös pienempään asuntoon. Molempien soittimien hyvä puoli on se, että niitä ei tarvitse virittää kuten akustista pianoa, joten siinä säästyy pitkä penni ja soitin on aina käyttökunnossa. Itse soundi molemmissa soittimissa on nykyään sillä tasolla, että se on täydellinen harjoituskumppani akustisen pianon tilalle.

Molemmissa on hienostunut kosketinmekaniikka ja kunnolliset kaiuttimet, jolloin soundi kuulostaa juuri oikealta. Myöskään naapureiden ei tarvitse kuunnella harjoittelua, vaan kumpaankin soittimeen voi liittää kuulokkeet, jolloin treenaamista voi tehdä keskellä yötäkin kenenkään häiriintymättä. Paras sähköpiano tai digitaalipiano sopii aivan yhtä hyvin harjoitteluun ja onkin täysin makuasia, kumpaa haluaa käyttää. Hinta ratkaisee sen, kuinka paljon erilaisia ominaisuuksia näihin pianoihin on pakattu. Jompikumpi näistä on täydellinen harjoituskumppani aloittelevalle soittajalle, mutta myös pidemmälle ehtineelle.

Monipuoliset äänet

Varsinkin silloin, kun ei ole varma oman harjoittelunsa jatkuvuudesta, on jompikumpi edellä mainituista soittimista hyvä ratkaisu. Niissä äänelliset mahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset ja digipianon parhautta on prosessoitu ääni, joita yhdessä soittimessa on jopa useita kymmeniä ja parhaissa versioissa jopa tuhansia. Digipianolla pystyy tuomaan esille myös uudenlaisia keinotekoisia efektejä sekä ääniä, jolloin soittamisessa on huomattavasti enemmän uutta mielenkiintoa. Digitaali- ja sähköpiano antavat mahdollisuuden täysipainoiseen harjoitteluun, vaikka rahaa ei olisikaan akustiseen pianoon.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen